Hmeljko okus meseca avgusta

V mesecu hmeljarjev in hmelja, zelenega zlata Savinjske doline, smo pričeli novo akcijo. Okus meseca Avgusta je tako Hmeljko 🍺*. Med vsemi, ki boste objavo delili, komentirali, všečkali, pa bomo izžrebali 10 srečnežev, ki bodo preji darilni bon za kepico sladoleda po svoji izbiri. Nagradna igra traje do 31. 8. 2023, nagrajence bomo objavi na prvi šolski dan.

*Sladoled “Hmeljko” ne vsebuje alkohola!

Julius Mocha

V naši sladoledarni smo pripravili prav poseben sladoled v tednu čokolade. Julius Mocha sladoled, ekstazno mešanico okusa vrhunske kave Julius Meinl in visoko kvalitetnega kakava.

Provansalski lavandin med in Lavandin sladoled

Lavandin sladoled s provansalskim lavandinim medom

V naši sladoledarni smo pripravili prav poseben sladoled. Lavandin sladoled s pravim provansalskim lavandinim medom iz znane Cistercijanske opatije Abbaye Notre-Dame de Sénanque, Provansa, Francija.

Abbaye Notre-Dame de Sénanque

Opatija je obdana z lavandinimi polji z vseh strani, kjer se čebele nemoteno pasejo. Cistercijaniski čebelarji pa med le pridno pridelajo.

Lavandina polja okoli opatije.

Opatija Notre-Dame de Senanque leži na dnu doline Sanacole, severno od Gordesa. Samostanske zgradbe in cerkev so iz 12. stoletja (opatija ustanovljena leta 1148) in pripadajo cisterjancem, ki so se vrnili sem leta 1988, potem ko so bili leta 1903 izgnani.

Notranji zeliščni vrt v opatiji.